Belföld

Még ma menjen orvoshoz és ügyeket intézni!

orvos(960x640).jpg (Array)
orvos(960x640).jpg (Array)

Szerdán zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, illetve a hivatalok is.

Július 1-jén, a Köztisztviselők Napján országszerte zárva tartanak a hivatalok, szerdán ezért szünetel az ügyfélfogadás az okmányirodákban és a hivatalokban. Akinek sürgős, az még kedden próbálja meg hivatalos ügyeit elintézni, de érdemes tájékozódni a hivatalok honlapjain vagy telefonon a pontos nyitva tartásról.

Az már biztos, hogy a NAV adószakmai ügyfélszolgálatait nem érdemes keresniük, szerdán a NAV telefonos Általános Tájékoztató Rendszere és az Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszere sem lesz elérhető. Az adóhivatal tájékoztatása szerint az ügyfélfogadási szünet a vám- és pénzügyőri igazgatóságok és kirendeltségeik, valamint a határátkelőhelyek nyitva tartását nem érinti.

Július 1-je Semmelweis Nap is, az egészségügyi dolgozóknak munkaszüneti nap. Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-jén ügyeleti rend szerint biztosítják, ami vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A háziorvosi rendelőkben jól látható helyen kell feltüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát. A gyógyszertárak is zárva tartanak, rájuk ugyanez vonatkozik. Ugyanakkor szerdán is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat, ha mérgezés gyanúja merül fel. A 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöld számon adnak felvilágosítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik