2-es villamos (Array)
Belföld

Másképp jár a 2-es villamos

A Lánchíd alatti alagút helyreállítása miatt, július 4-től 31-ig változik a 2-es villamos közlekedése - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint a hétvégén a 2-es villamos rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd és a Boráros tér között közlekedik; a villamos által nem érintett szakaszon a Nyugati pályaudvarhoz közlekedő 2-es pótlóbusszal, valamint a 15-ös és a 115-ös autóbusszal lehet utazni.

Jövő hétfőtől a hónap végéig a villamos két szakaszon, megosztva jár: a Jászai Mari tértől csak a Széchenyi István térig, a Közvágóhíd végállomástól pedig az Eötvös térig visz utasokat; hétköznap a reggeli és a délutáni csúcsidőben emellett 2A jelzéssel is járnak villamosok, amelyek azonban a Közvágóhídtól csak a Március 15. térig közlekednek – írták.

A villamos két ága, a Széchenyi István tér és az Eötvös tér közötti távolság gyalogosan tehető meg, ezért egy lámpás átkelőhelyet helyeznek el ideiglenesen a Lánchíd pesti hídfőjénél. Mint közölték: a 2-es villamos Lánchíd alatti alagútjának lejtős szakaszain a 2013 tavaszi-nyári árvíz nagyobb – azonban a biztonságos villamosközlekedést nem akadályozó – károkat okozott mind a betonburkolaton, mind a villamospályában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik