Belföld

Balog szerint Orbán nem szól bele, kivel dolgozik…

Balog Zoltán  (Array)
Balog Zoltán  (Array)

...márpedig ő nem változtatna államtitkári csapatán, akikből éppen egy focicsapatnyi dolgozik a keze alatt.

Balog Zoltán az egyéves kormányzati munka júliusi értékelése után is a jelenlegi államtitkárokkal akar tovább dolgozni. A miniszter egy sajtóbeszélgetésen egy kérdésre válaszolva közölte, nem tervez változtatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkári karában. Az MTI szerint azt mondta, alapvetően elégedett államtitkárai munkájával, és biztos abban, hogy tárcájánál államtitkári szinten mindenki a helyén marad.

A miniszter arról beszélt, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök, úgy ő sem szól bele abba, hogy ki kivel dolgozik, mert azt a vezető felelősségének tekinti. Így államtitkárai is szabadon dönthetnek arról, kik legyenek a helyettes államtitkáraik. Balog Zoltán még a nyáron minden államtitkárával személyesen leül majd, hogy az adott területek jövőbeni működését átbeszéljék.

Az emberi erőforrások miniszterének jelenleg éppen egy focicsapatnyi államtitkára van.

A hónap elején Orbán Viktor a kormányhoz közelálló Napi Gazdaságnak azt mondta, hogy egyetlen miniszter leváltását sem érzi időszerűnek, de államtitkárokat lecserél.

„Ezen a szinten nekem is vannak javaslataim, és a miniszterektől is kaptam már olyan jelzéseket, amelyek nyilvánvalóvá teszik, hogy az államtitkárok között lesznek cserék.”

Korábban egyébként éppen Balog miniszter két emberét, Zombor Gábor egészségügyi, illetve Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárt emlegették azok között, akiket leválthatnak egy kormányzati átalakításnál. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik