Belföld

Őrizetbe vették az Uber vezetőit

uber(210x140).jpg (Array)
uber(210x140).jpg (Array)

A francia kormány eltökélt az utazásmegosztó szolgáltatás betiltása mellett.

Őrizetbe vették a Franciaországban betiltott Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás két vezetőjét – tudósít az MTI. Thibauld Simphal vezérigazgatót és Pierre-Dimitri Gore Coty nyugat-európai igazgatót a bűnügyi rendőrség hallgatja ki.

Az amerikai központú Uber ellen 2014 novemberében indított előzetes vizsgálatot a francia hatóság, mert az alkalmazáson keresztül lebonyolított utazások után a felhasználók nem fizetik be a kötelező járulékokat és adókat. Többször tettlegességig fajuló összetűzések alakultak ki az Uber sofőrjei és a taxisok között is, utóbbiak csütörtökön országos útlezárást tartottak, óriási dugókat okozva.

Francois Hollande államfő kijelentette: az Ubert meg kell szüntetni, mert semmilyen szociális és adótörvényt nem tart tiszteletben, tisztességtelen versenyt folytat. A hivatalos taxiengedély Franciaországban akár 80 millió forintba is kerülhet és 250 órás képzésen kell megfelelniük a sofőröknek, az Ubernél nincs ilyen kitétel. A francia kormány elítélte az Uber sofőrjeivel szembeni erőszakot, de ígéretet tett arra, hogy mindent elkövet a szolgáltatás tényleges betiltása ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik