Belföld

Nem találták a 72 éves nőt a szegedi sürgősségin

betegszállítás (Array)
betegszállítás (Array)

Legalább is ezt állítják azok a betegszállítók, akik helyett egy segítőkész orvos szállított haza egy idős asszonyt a szegedi klinikáról.

A 72 éves algyői asszonyt még június 5-én kora délután mentő vitte be a szegedi klinika sürgősségi betegellátó osztályára, mérgezés gyanújával – emlékeztet a délmagyar.hu. Szerencsére nem volt nagy a baj, de a néni még hajnali egykor is a váróteremben ült, annak ellenére, hogy megrendelték neki a betegszállítót. Végül egy segítőkész orvos vitte haza, saját autójával – írja a lap.

Az esetnek utánanézett az Országos Mentőszolgálat is; szerintük hozzájuk kérés 2015. 06. 05-én 16 óra 48 perckor érkezett, melyet ezt követően átadtak a területileg illetékes, betegszállító szolgáltató EKITEP Kft. részére. A mentők nem tudtak arról, hogy elmaradt volna a szállítás.

A kft. ügyvezető igazgatója, Bárkányi Péter a délmagyar.hu-nak azt mondta, tényleg megkapták az értesítést, és a betegszállítók 18 óra 25-kor meg is érkeztek a sürgősségire. A dorozsmai beteget ott is találták, az algyőit, vagyis az asszonyt, azonban nem. A kollégáik állítólag hangosan kérdezték, hogy kit kellene hazavinni, de senki nem felelt. Mivel járóbetegről volt szó, azt gondolták, egyik hozzátartozója vitte haza. 

A néni az állítja, végig az első széken ült, és még a vécére is úgy ment ki, hogy a kísérője ott volt. Egyszer látott betegszállítókat jönni a helyiség túloldalán, el is vittek egy beteget, de nem szóltak semmit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik