Belföld

Már villany sincs az MSZP székházában

A gázt és az áramot is kikötötték a Jókai utcai, üresen kongó épületből. A párt nem tud túladni az ingatlanon - írja a Bors.

A lap szerint a szocialisták székházában már csak egy portás üldögél, ő is a Jászai Mari téri Képviselői Irodaházba küldi az érdeklődő választópolgárokat, mert az ottani frakcióirodákba helyezték át a munkát. Úgy tudni, sok embert kirúgtak, hogy az új helyen elférjenek.

A székházból sok bútort elhordtak, de sok ott maradt ingóságra kiterjesztették azt az 1 milliárd 100 millió forintos jelzálogot, amelynek az ingatlan a fedezete.

Az újság emlékeztet, hogy a kölcsönt Gyurcsány Ferenc pártelnöksége idején, 2007-ben vette fel az MSZP svájcifrank-alapon. 2009-ben aztán elszabadultak az árfolyamok, így az adósság még nagyobbra duzzadt, de a szocialisták az üres székház után is fizetik a törlesztőket.

Jelenleg 1 milliárd 300 millió forintért árulják az ingatlant, az eddigi jelentkezők csak a felét fizették volna érte; például a Magyar Állami Operaház 600 milliót – tudta meg a Bors.

Frissítés

A cikkre az MSZP is reagált. Közleményük szerint 

“az Országos Elnöksége és Választmánya, valamint a párt platformjai és tagozatai rendszeresen üléseznek az MSZP Jókai utcai székházában, de sajtótájékoztatóinknak és egyéb politikai rendezvényeinknek (szakpolitikai fórumok, konferenciák stb.) is heti rendszerességgel ad otthont a ház. Mindebből következik, hogy nem kapcsolták ki a közműveket az épületben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik