Belföld

Így kezdődik Orbán megbuktatása – “Befőzőautomatát vasfüggöny helyett!”

Blazovich Tímea (Array)
Blazovich Tímea (Array)

A Földművelők, - Gazdálkodók és az Új Élet Rendszerváltó Pártja (FGRP) szerint a Fidesz a Jobbik támogatásával milliárdokat dob ki feleslegesen a vasfüggönyre. Ellenkampányt indít.

Az FGRP úgy látja, a pénzt hasznosabb dologra is lehetne költeni, „ha elkezdenének végre az emberek jólétével is, nem csak az általuk elképzelt biztonságával törődni. Ha már költünk, akkor költsünk olyan dologra, amivel tömegeket mozgatunk, amivel tanítunk, ami hasznos”.

A parlamenten kívüli párt a szegények, köztük a roma származásúak legnagyobb integrációs problémájának azt tartja, hogy nagyon rövid időre terveznek, pedig a „tervezési időtáv tágításával” elősegíthető a réteg felzárkóztatása. Ehhez lenne jó módszer a befőzőautomata elterjesztése.

„Hogy miért? Elteszik télre azt, amit nem esznek meg azonnal, közben megtanulják a tartósítási eljárásokat, gyakorlati tapasztalatokat szereznek élelmiszer-feldolgozásból.”

Az FGRP szerint nagy tételben egy befőzőautomata 15-20 000 forintba kerül, így a párt számításai szerint a kerítés árából mintegy egymillió családnak tudnák elhozni „a jövő biztonságának egy darabját”. A párt szerint Orbán vasfüggönye nem oldja meg a problémát, ahhoz globális összefogás kell.

Blazovich Tímea, a párt elnöke korábban a Hír24-nek a veszprémi időközi választás előtt azt mondta, hogy a nép mellette áll, célja a kormányváltás, a diktatúra megszüntetése. 2018-ban leváltja Orbánt, aki menekülni fog előle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik