Belföld

A szocialisták is támogatják a budapesti olimpiát

Kunhalmi szerint a gigarendezvény „nagyon erős katalizátor” lehet Magyarország számára. 

A szocialisták is kiállnak a budapesti olimpia megrendezése mellett. Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke arról beszélt, hogy „a sportnak össze kell kötnie az embereket”. Kunhalmi arról is beszélt, hogy ha rajta múlna, inkább az oktatásra költene a sporttal szemben, de a kettő együtt „olyan erőt adhat Magyarországnak, amely páratlan sikerek elé állíthatja az országunkat” – idézi az Origo.

Egy sportoló eredménye vagy az ország hírnevének öregbítése nem jobb- vagy baloldaliság kérdése –mondta. „Én az MSZP budapesti elnökeként is azért támogatom ezt az ügyet, hogy ne utáljuk annyira egymást, hanem kicsit szeressük egymást” – tette hozzá.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője is kiállt a rendezés mellett, szerinte az olimpia „nem csak és kizárólag beruházásokról szól, hanem sokkal inkább az odavezető útról és arról, hogy hogyan leszünk egy jobb nemzet”. Botka László, Szeged polgármestere is teljes mellszélességgel a rendezés mellé állt. A párt honlapján ugyancsak kiállt az olimpia mellett: „Az olimpia Magyarországra hozatala egy olyan nemzeti ügy, mely átfogó társadalmi párbeszédet és így új minőséget hozhat a hazai közélet mindennapjaiba” – írták.

Nem minden ellenzéki párt ilyen lelkes: a Demokratikus Koalíció szombati közleményében jelezte, hogy felemelő érzés lenne egy budapesti olimpián a Magyar Himnuszt énekelni, de az ország nem áll készen erre, pénz sincs rá. Ha valami csoda folytán Párizzsal, Bostonnal, Hamburggal és Rómával szemben Budapest nyerné el a rendezés jogát, Magyarország Görögországhoz hasonlóan tönkremenne. Arra is kitértek, hogy a kormány az olimpiában is ugyanazt a korrupciós lehetőséget látja, mint a stadionépítésekben vagy a vasfüggönyben.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik