Belföld

Nem a DEKA fogja megváltani Magyarországot

Főleg, hogy feloszlatta magát az Orbán Viktor lemondatására szövetkezett társaság. De nem adják fel, új néven folytatják.

Ötödik, vagy hatodik, vagy öt és feledik plenáris ülését tartotta a Demokratikus Kerekasztal – tudósít az Index. A társaság az internetadó-ellenes tüntetések mámorában alakult, az egyik alapító, Lovas Zoltán nagy ambíciókkal vágott neki: lemondatják Orbán Viktort március 15-ig. Mint látszik, ez nem sikerült. A szervezet mindenesetre célul tűzte ki a demokratikus ellenzéki pártok és szervezetek egy asztalhoz ültetését is, de négy plenáris ülésen túl is csak a célokat fogalmazgatták.

Ezek után az egyik tag, Magyar György celebügyvéd néhány barátjával egyesületet alapított. A DEKA plenáris ülésén aláírattak a jelenlévőkkel egy papírt, amin egyesületi tagnak jelentkezhettek, majd végül a feliratkozott tagokból senkit nem hívtak meg, azt mondták, egyszerűbb, ha tízen megcsinálják azt. Ezzel adtak is egy pofont a demokratikus elveknek. Szakadás lett a vége.

Magyar György viszont úgy látta: három hónap alatt nem jutottak semmire, ha a célokat sem sikerült megfogalmazni, akkor nem várhatják el, hogy bárki is csatlakozzon hozzájuk. A DEKA legutóbbi plenáris ülésén az alapítók közül már csak Ferge Zsuzsa maradt. A jelenlévők – köztük Lendvai Ildikó – arról döntöttek, hogy megszüntetik a DEKA-t, hogy azonnal újra is alapítsák,

DEKA FŐNIX

néven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik