Belföld

Senki nem akarja az új iskolaigazgatót, mégis a nyakukba teszik

budai nagy antal gimnázium (Array)
budai nagy antal gimnázium (Array)

A Budai Nagy Antal gimnáziumban mindenki a régi vezetőt támogatta, kívülről mégis úgy döntöttek, hogy leváltják. Az új igazgató senkinek nem szimpatikus, de jóban lehet az államtitkárral.

A tanárok és a munkaközösségek egyöntetű támogatása ellenére leváltják a XXII. kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóját, helyette az iskola egy volt tanárát készülnek kinevezni, aki feltehetően jó kapcsolatban van a köznevelési államtitkárral, Czunyiné Bertalan Judittal – írja a Népszabadság.

A tantestület tavaly decemberben nyilvánította ki, hogy támogatja a jelenlegi igazgató, Kissné Prim Beáta további ötéves megbízását. A köznevelési törvény szerint, ha a nevelőtestület ilyen állásponton van, nem kötelező kiírni a pályázatot.

A nevelőtestület értekezletének másnapján a kerületi polgármesteri hivatal meghívót küldött a két nappal későbbi testületi ülésre, ezen már napirendként volt feltüntetve az intézményvezetői pályázat kiírása és az is szerepelt benne, hogy az önkormányzat oktatási bizottsága nem támogatja Kissné további kinevezését, új pályázat kiírását javasolja. Az iskolai dolgozók viszont nem tudnak olyan bizottsági ülésről, ahol ez napirendi pontként szerepelt volna, az igazgatót sem hallgatta meg senki. Úgy vélik, valójában úgy került a képviselő-testület elé a javaslat, hogy a bizottság nem is tárgyalt róla.

Kissné újra pályázott, a másik pályázatot az iskola egyik korábbi tanára, Manolovitsné Erdőközi Orsolya adta be, akiről a Népszabadság úgy tudja: konfliktusai miatt váratlanul, tanév közben távozott, cserbenhagyva végzős osztályát.

A vezetői pályázatok véleményezésére áprilisban került sor az iskolában. Kissné itt maximális támogatást kapott, Manolovitsnét viszont minden munkaközösségi vélemény elutasította, sem szakmailag, sem emberileg nem tartották alkalmasnak a feladatra. Ennek ellenére nem lépett vissza, a tanárok mérhetetlen magabiztosságáról számoltak be. Utánajártak, mi lehet ennek hátterében és felfedezték, hogy Manolovitsné együtt járt egyetemre Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárral.

Ezen a héten emailben tájékoztatta Kissnét a tankerületi vezető, hogy Czunyiné elutasította pályázatát, Manolovitsnéét viszont támogatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik