Belföld

Illetlen érintések Pannonhalmán: nem nyomoz a rendőrség

pannonhalma(210x140).jpg (Array)
pannonhalma(210x140).jpg (Array)

Valószínűleg azért, mert elévült az ügy. Az apátság ugyanakkor minden támogatást biztosít az érintetteknek és gyermekvédelmi programot is indítottak.

Elutasította a rendőrség a tíz évvel ezelőtti gyermekbántalmazás ügyében hivatalból elrendelt nyomozást – közölte pénteken a Pannonhalmi Főapátság.

A Népszabadság emlékeztet: négy egykori bencés gimnazista tavaly mondta el, hogy szerzetes tanáruk bántalmazta őket. Várszegi Asztrik főapát azonnali vizsgálatot rendelt el, melynek során „illetlen érintésekről” is beszámoltak. Az érintett tanár időközben elhagyta a rendet, azóta külföldön él.

A rendőrség először hivatalból elrendelte a feljelentés kiegészítését, a főapátság átadott minden információt. A közlemény nem tartalmazza, de a Népszabadság úgy tudja, hogy a hatóság a büntethetőség elévülése miatt döntött a nyomozás elutasítása mellett.

A Pannonhalmi Főapátság ugyanakkor közölte: kiemelten fontosnak tartják múltjuk átvizsgálását és a felmerülő visszaélések kivizsgálását. Az érintetteknek minden szükséges támogatást biztosítanak és az UNICEF szakmai irányelveinek megfelelő gyermekvédelmi programot is indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik