Belföld

Csak megszülték, ki építi az új Néprajzi Múzeumot

neprajzi-muzeum(210x140).jpg (Array)
neprajzi-muzeum(210x140).jpg (Array)

A Vallet de Martinis és a DIID örvendhet a nagy projektnek. A tervek szerint 2018-ban nézhetjük meg az első kiállítást.

Több fordulót követően megszületett a megállapodás szerdán a Liget Budapest fejlesztésért felelős Városliget Zrt. és a Néprajzi Múzeum tervpályázatán győztes francia tervezőcsapat, a Vallet de Martinis és a DIID iroda között a tervezői szerződésben rögzítendő feltételekről.

A Néprajzi Múzeum tervpályázatát követő közbeszerzési eljárás során, aminek célja a feltételek rendezése volt, az egymástól távol lévő álláspontok közelítéséért a francia félnek jelentősen át kellett strukturálnia eredeti ajánlatát – közölte az MTI-vel a Városliget Zrt. csütörtökön.

Az első eljárás eredménytelenné nyilvánítása után a Városliget Zrt. új közbeszerzési eljárás megindításáról döntött, azonos feltételekkel. Ez utóbbi eljárás tárgyalásai zárultak le sikerrel szerdán. A Városliget Zrt. szerint a szerződéskötés két héten belül várható, majd az után indul a Néprajzi Múzeum igényeinek megfelelően alakított, részletes tervezési folyamat.

Az engedélyezési tervek jövő év elejére készülnek el, a kivitelezés 2016 első felében kezdődik, majd az épület 2018 márciusában nyílik meg a látogatók előtt az Ötvenhatosok tere Ajtósi Dürer sor felőli végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik