Belföld

Elképesztően vicces párbeszéd a Kerítésről – egy szerb műsorban

A showműsorban Kovács Gergely, a Kutyapárt főnöke 175 kilométer magas kerítésről beszélt, és elmondta: nagyon hiányzik nekünk a Vasfüggöny.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt vezetőjét kapcsolták egy szerb tévéműsorban: Kovács Gergő a 24 perc Zoran Kesić-csel című showban (ahogy a viccpárt főnöke jellemezte: a szerb Hírcsárda műsorában) szólalt meg.

Kovácsot természetesen a két ország között felhúzandó kerítésről és az MKKP plakátakciójáról faggaták.

Már a műsorvezető nyitókérdése nagyon erős volt: „A Vasfüggöny mögé zárt Magyarország évtizedekig el volt szigetelve Európától. Most, hogy az ország az EU tagja, lehet-e az újabb kerítés a nosztalgia jele? Ez valami hipszter, retródolog?”

Hülye kérdésre méltó válasz érkezett: „Persze, mi magyarok imádtuk a Vasfüggönyt, nagyon hiányzik nekünk. Az emberek évek óta jelezték, hogy igény lenne hasonlóra. Ez mondjuk csak egy egyszerű kerítés lesz, de ne legyünk telhetetlenek.”

Kovács hozzátette: „A pártunk inkább egy 175 km magas, 4 méter széles falat javasolt, a turisták imádták volna”. A műsorvezető az említett látványosságot a függőleges Kínai Nagy Falhoz hasonlította, majd ezek után rátért a kormány bevándorlókat rendszabályozó plakátjaira: „Annak érdekében, hogy az üzenet mindenkihez eljusson, a kormány a feliratokat magyarul írta ki”. (A közönség nevet)

Kovács Gergely erre így válaszolt: „Persze, hiszen magyarul mindenki beszél, lévén, hogy ez a világ legősibb nyelve. Angolul viszont kevesen értenek nálunk, ezért a bevándorlóellenes-ellenes plakátjaink (Például: Elnézést az üres országért, Angliába mentünk) angol nyelvűek lesznek.”

A műsorvezető kérdésére, miszerint vezetnek-e áramot a kerítésbe, a pártelnök elmondta: természetesen igen, azért kellett új atomerőművet építeni, hogy az ehhez szükséges energia rendelkezésre álljon.

A teljes beszélgetés megtekinthető alább (angol nyelven), 2:25-től.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik