Belföld
schiffer-andras(960x640).jpg (Array)

Schiffer: az oligarchák vagyonosodási érdekeit szolgálja a törvényhozás

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 06. 23. 18:21

Nem az emberek, hanem egyes oligarchák vagyonosodási érdekeit szolgálja a törvényhozás, mondta az LMP társelnöke országjáró turnéjának szolnoki állomásán.

A sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a parlament elfogadta a jövő évi költségvetést, amely úgy tűnik, elhomályosított egy “égbekiáltó disznóságot”- fogalmazott. A politikus arról is beszélt, hogy az országgyűlés a közlekedési salátatörvénybe “bújtatva” pedig a parlament megszavazta az úgynevezett “lex Garancsit”. Szerinte 2015-ben már nem érdekes sem a közlekedésbiztonság, sem a városarculat, a közlekedési törvény-módosítás eltörölte a 2010-es tilalmat, vagyis újra lehet reklámfüleket elhelyezni a lámpaoszlopokra. Emlékeztetett arra, hogy 2010 őszén, a kormányváltást követően a fideszes képviselők által benyújtott törvényjavaslat tiltotta a reklámok kihelyezését a lámpaoszlopokra a fent nevezett okok miatt.

Schiffer András szerint ez azért volt lényeges, mert akkor a “Simicska-féle Mahirnak” egyetlen komoly versenytársa az MSZP-kötődésű ESMA cég volt, amelynek korábbi hatalmas nyeresége így veszteségbe fordult. Így lett egyeduralkodó a köztéri reklámpiacon Simicska Lajos – jelentette ki. A közlekedési törvény mostani módosítása hátterében Schiffer szerint az áll, hogy áprilisban Garancsi István “bevásárolta magát az ESMA-ba”, új oligarchák után nézett a Fidesz, és Simicska után Garancsi Istvánt “hozzák helyzetbe”, ezt nevezik intézményesített korrupciónak – fűzte hozzá. 

Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője szólt arról, hogy a fentiek szerint kicsúszott a társadalom kezéből az ország kormányzása, a legfőbb népképviseleti szerv, az Országgyűlés szerinte már nem az embereket képviseli, hanem üzleti és érdekcsoportok rendelik meg a jogszabályokat.

Kijelentette: a jövő évi költségvetés elfogadásakor nem a kormány, hanem az állampolgárok pénzéről szavaztak, viszont ezek a források már nem a helyben élő emberek érdekeit szolgálják, nem sikerült átvinni azokat a módosító indítványokat, amelyek jobbá tennék a költségvetést.

Szerinte erről tanúskodik Szolnok térsége és a környező kistelepülések, a kivándorlási és az európai uniós statisztikák. Utóbbi a több mint 203 uniós régióból az észak-alföldi régiót a legrosszabb hét közé sorolta, amely azt jelent, hogy a legalacsonyabb egy főre eső nemzeti jövedelem ezekre a régiókra esik, Romániával, Bulgáriával állnak egy szinten – mondta. Példaként említette, hogy egy Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő állampolgár annyi pénzt tud költeni egy átlagos hónapban, mint egy moldáv állampolgár, egy XII. vagy II. kerületben élő annyit, mint egy svéd. Ha az ország fel szeretne zárkózni Európához, akkor más költségvetésre, más kormányzásra, parlamentre van szükség – hangsúlyozta.

Schiffer András májusban kezdte országjárását, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szolnokon kívül Jászberény, Kunszentmárton, Martfű, Mezőtúr, Törökszentmiklós, Tiszafüred és Túrkeve településekre látogat el június 23-án és 24-én.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.