Belföld

Orbán tovább turnézik – a keddi állomás Nagykanizsa

A megyei jogú városok fejlesztésére meghirdetett programban 400 milliárd forintnál jár az ígéretszámláló, de még 15 település hátravan a 23-ból.

Folytatja a megyei jogú városokat érintő körútját Orbán Viktor, kedden Nagykanizsára látogatott el – írja a Híradó.hu. A miniszterelnök eddig nyolc városban járt, ahol négyszáz milliárd forintnyi beruházásra tett ígéretet.

A Modern városok program fedezetét magyar költségvetési forrásokból és a nagyvárosok fejlesztésére szánt uniós pénzekből teremtik elő. Orbán 23 városba látogat el, ahol a polgármesterekkel a fejlődést elősegítő szerződéseket köt. A megyei jogú városok után a megyei önkormányzatokkal is szerződnek a kis- és közepes településekről szóló fejlesztési megállapodásokról.

Több olyan fejlesztés is szóba került már az eddigi látogatásokon, ahol pontos összegek nem hangoztak el, ezért 400 milliárdnál is többe kerülhet a megígért programok finanszírozása. A beruházások jelentős része útfejlesztés, Lázár János áprilisban azt mondta: mintegy 350 kilométer út megépítéséről döntött a kormány 580-600 milliárd forint értékben, ezt hazai költségvetésből finanszírozzák a program részeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik