Belföld

Borult ég alatt várjuk a hidegfront végét

Napközben egyre többfelé beborul az ég, de az ország keleti felén még hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délelőtt még csak északnyugaton, északon, majd a déli órákban a Dunántúlon már sokfelé, később pedig az Alföldön is várható csapadék. Általában esőre, záporra számíthatunk, de keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Az élénk, többfelé erős déli szél egyre többfelé északnyugatira fordul, és átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 19 és 23, másutt 24 és 30 fok között valószínű, de napközben a legtöbb helyen csökken majd a hőmérséklet. Késő este általában 13, 18 fok várható.

Figyelmeztető előrejelzés kedd éjfélig

Ma délután és este az Alpokaljára és a Fertő-tó környékére Ausztria felől átsodródhat egy-egy gyenge zivatar. Holnap főként a Tiszántúlon alakulhat ki néhol zivatar (heves kísérőjelenségek nélkül).

Kedden napközben átvonuló hidegfront mentén az északnyugatira forduló szél átmenetileg sokfelé viharossá (60-70 km/h) fokozódik. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön kevéssel 70 km/h-t is meghaladó széllökés is előfordulhat kis valószínűséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik