Belföld

Az olimpia miatt házi őrizetet kért magának Tarsoly

Quaestor-telekre álmodták meg az olimpiai falut, a soha el nem készült Duna City helyére. A korábbi brókervezér ezért lazább elbánást kért magának a rendőröktől.

Megírtuk korábban, az olimpiai tanulmány szerzői a Quaestor gigantikus kamuberuházásának, a Duna Citynek a területére építenék az olimpiai falut. Ez olt az a telek, amelyre alapozva Tarsoly Csaba bukott Quaestor-vezér 300 milliárd forint jövőbeli értéket képzelt el cégbirodalmának, ám a még a kétezres évek közepén meghirdetett beruházásból nem lett semmi.

A magyar állam azonban a Quaestor bedőlése előtt arab befektetőknek kínálgatta a területet. A Nagyvásártelep körüli telek azonban nem mint Quaestor-érdekeltség szerepel a tanulmányban.

Az Index most arról ír, Tarsoly az ingatlanra hivatkozásul lazább elbánást kért magának, állítja, házi őrizetből irányítani tudta volna a erületet érintő sürgős banki manővereket, mert különben a hitelezők elviszik. A lap informáciaió szerint a telekre a Quaestor csődje előtt szemet vetettek már, a brókervezér párhuzamosan tárgyalt magyar és nemzetközi befektetőkkel is. A rendőröknek pedig arról beszélt, a közel egy évtizede egy helyben álló projektből pár év alatt 1-1,2 milliárd eurós profitot hozhatott volna össze.

Szerinte az a legnagyobb baj, hogy a Duna City Kft.-nek van egy 20 milliós bankhitele, a Quaestor-csoportnak pedig még ennél is nagyobb hitelei vannak a Duna City felé, ha ezekkel kapcsolatosan rövid időn belül nem tesznek valamit, a hitelezők vihetik az ingatlant.

Tarsoly erre hivatkozva kérte, engedjék ki a börtönből, helyezzék házi őrizetbe, mert otthonról meg tudná oldani a porblémákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik