bkv
Belföld

Szektások kötöttek bele a fiatal lányba a BKV-buszon

autóbusz, budapest, közlekesé, bkv (Array)
autóbusz, budapest, közlekesé, bkv (Array)

Zavarta „vallási érzékenységüket”a miniszoknya és az ujjatlan póló, lekurvázták az utast. Az ellenőrök nekik adtak igazat.

Furcsa eset történt egy fiatal lánnyal Budapesten, a 112-es buszon múlt hétfőn. A BKV Figyelő blog arról számolt be, hogy hat idősebb, hetven év körüli nő és öt tizenéves gyerek szállt fel a buszra, mind hosszú ujjú fekete ruhában. Az egyik nő odament a lányhoz és arra kérte: szálljon le a buszról, mert „öltözéke és kinézete megbotránkoztatja őket”.

Csakhogy a lányon nem volt semmi szokatlan: a nagy melegre való tekintettel ujjatlan pólót és miniszoknyát viselt, de az asszony kötötte az ebet a karóhoz: azt mondta, „így a kurvák öltözködnek” és a lány megrontja a fiatalokat. Ezután két másik nő is odament, és azt mondták a lányak: „fuvaroztassa magát a stricijével”.

Ezután ellenőrök és közteresek szálltak fel a buszra, akiknek a fekete ruhás társaság már azt adta elő, hogy a lány „elővette a melleit és stírölte a társaságban lévő fiatalokat”, megjelenésével pedig sértette vallási nézeteiket. Mivel más nem volt a buszon, a lány mellett senki nem tanúskodott, de ő közölte: nem száll le, mert van érvényes jegye és bérlete, és nincs olyan érvényes szabályzat, amely megtiltja a miniszoknya és az ujjatlan póló viselését. Erre a közteresek azt mondták: ha az utazóközönséget zavarja egy utas megjelenése vagy viselkedése, az kizárható az utazásból, a lány ellen pedig tizenegy ember tett panaszt. Végül kénytelen volt leszállni és megvárni a következő buszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik