Belföld
autóbusz, budapest, közlekesé, bkv (Array)

Szektások kötöttek bele a fiatal lányba a BKV-buszon

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 06. 22. 14:28

Zavarta „vallási érzékenységüket”a miniszoknya és az ujjatlan póló, lekurvázták az utast. Az ellenőrök nekik adtak igazat.

Furcsa eset történt egy fiatal lánnyal Budapesten, a 112-es buszon múlt hétfőn. A BKV Figyelő blog arról számolt be, hogy hat idősebb, hetven év körüli nő és öt tizenéves gyerek szállt fel a buszra, mind hosszú ujjú fekete ruhában. Az egyik nő odament a lányhoz és arra kérte: szálljon le a buszról, mert „öltözéke és kinézete megbotránkoztatja őket”.

Csakhogy a lányon nem volt semmi szokatlan: a nagy melegre való tekintettel ujjatlan pólót és miniszoknyát viselt, de az asszony kötötte az ebet a karóhoz: azt mondta, „így a kurvák öltözködnek” és a lány megrontja a fiatalokat. Ezután két másik nő is odament, és azt mondták a lányak: „fuvaroztassa magát a stricijével”.

Ezután ellenőrök és közteresek szálltak fel a buszra, akiknek a fekete ruhás társaság már azt adta elő, hogy a lány „elővette a melleit és stírölte a társaságban lévő fiatalokat”, megjelenésével pedig sértette vallási nézeteiket. Mivel más nem volt a buszon, a lány mellett senki nem tanúskodott, de ő közölte: nem száll le, mert van érvényes jegye és bérlete, és nincs olyan érvényes szabályzat, amely megtiltja a miniszoknya és az ujjatlan póló viselését. Erre a közteresek azt mondták: ha az utazóközönséget zavarja egy utas megjelenése vagy viselkedése, az kizárható az utazásból, a lány ellen pedig tizenegy ember tett panaszt. Végül kénytelen volt leszállni és megvárni a következő buszt.

vissza a címlapra
  • Címkék:
  • bkv

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.