Belföld

Schiffer kisöpörné a kormánypropagandát

Az is kérdés, hogy kinek reklámozzák hatalmas pénzekért a Paksi Atomerőművet.

Törvénnyel tiltaná be az LMP a kormányzati propagandát és a köztulajdonban álló monopolcégek reklámozását. Schiffer András társelnök-frakcióvezető ezeket burkolt pártfinanszírozásnak nevezte, azt mondta: nincs helye annak, hogy közpénzből finanszírozzák különböző pártok marhaságainak óriásplakáton való megjelenését.

Schiffer szerint a korrupció egyik fő forrása és közgazdaságilag értelmezhetetlen, hogy senkivel nem versengő állami cégek, mint az MVM vagy a Paksi Atomerőmű a médiapiacot torzítva, hatalmas pénzeket fordítanak reklámra. A kormányzati, önkormányzati kommunikációnak kizárólag akkor van helye, ha az állampolgárok jogainak gyakorlásához vagy kötelezettségeik teljesítéséhez kapcsolódó információkat közölnek. Ezért a jövő évi büdzsében az erre a célra megjelölt kétmilliárd forintot a tizedére csökkentenék, a fennmaradó forrást pedig a korrupció elleni küzdelemre fordítanák – idézi a sajtótájékoztatón elhangzottakat az MTI.

Schiffer a sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kitért a bevándorlásra is, amit globális problémának nevezett és úgy véli, Magyarországra katasztrofális hatással lehet, ha minden európai ország önállóan akarja megoldani a kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik