Belföld

Orbán: az új magyar rendszert nehéz meghatározni – akárcsak a pornót

Egy konferencián hangzott el az érdekes hasonlat.

„Az ideológusok általában bajban vannak, amikor meg akarják határozni, mi az ördög ez. Épp, mint a pornó: nem tudod pontosan körülírni, de amikor látod, akkor tudod, hogy az az” – ezek a mondatok Orbán Viktortól származnak; és amiről itt beszél a miniszterelnök, az az új Magyarország.

A sajátos hasonlattal hallhatóan megnevette közönségét.

Mindezt (és sok minden mást) Pozsonyban, a GLOBSEC elnevezésű, biztonságpolitikával foglalkozó konferencián mondta el, közvetlenül szlovák kollégája, Robert Fico után.

Az angolul beszélő kormányfő azt is elmondta, hogy öt évvel ezelőtt a magyar gazdasági kilátások leginkább a görög helyzethez hasonlítottak, és úgy tűnt, hogy hazánk hasonló utat fog bejárni, mint Görögország; ám azóta jelentős átalakításon esett át.

„Minden megváltozott. Nem nevezhető reformnak, de még gazdasági struktúraváltásnak sem, mert ennél sokkal mélyebb változások történtek” – mondta a miniszterelnök. És ma már hazánk jelentősen eltér a többi országtól. Nem jóléti, hanem munkaalapú állam; amelynek célja a teljes foglalkoztatás; sajátos a szociális és az adórendszere is.

A teljes beszélgetés az alábbi videóban látható, a magyar kormányfő nem sokkal 1 óra és 30 másodperc után kapja meg a szót (köszönjük a találatot a 444-nek).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik