Belföld
Semjen-Zsolt(960x640).jpg (Array)

Van, amiben Semjén Zsolt egyetért Szanyi Tiborral

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 06. 19. 12:17

A vasárnapi zárva tartásról azért nem tartottak nemzeti konzultációt, mert ez a véleménynyilvánítási mód csak fontos kérdésekben tartható – mondta a KDNP első és az ország második embere.

Nem gondolja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy meglepő lenne, hogy a kormány 175 kilométer hosszú, négy méter magas kerítést épít a határhoz. Az ATV.hu-nak azt mondta: a döntést a kényszer szülte, nyugati országok is lezárták határaikat. Úgy véli, a „gazdagabb és civilizált” országoknak ahhoz kell hozzájárulniuk, hogy az embereknek ne kelljen elmenekülniük otthonukból. „Saját országaik rendszerein túlmenően nagyhatalmi játszmák és tévedések következménye, hogy ez a helyzet létrejött, aminek embercsempész gazemberek a vámszedői” – közölte.

Semjén szerint „látni kell”, hogy a menekültek tekintetében „nagy a kockázata, hogy integrálhatatlanok, mert nem akarnak nemhogy asszimilálódni, de integrálódni sem, és az európaival sokszor ellenséges kulturális, vallási, mentalitásbeli háttérből érkeznek” és azt is hozzátette, hogy az, hogy a kockázatok közt szerepel a terrorveszély, „nem előítélet, hanem utóítélet”.

Jó iszlám, rossz iszlám

Orbán Viktor a napokban arab bankárok fórumán azt mondta, hogy a magyarok nagy szellemi civilizációs építménynek tekintik és tisztelik az iszlámot. Erre Semjén úgy reagált, hogy „a nemzeti érdek alapján nem tehető egyenlőségjel egy tisztázatlan hátterű migráns és egy ismert török vagy arab üzletember között, aki befektet az országba”.

Mint fogalmazott: „a kormány határozott fellépése védelem a Jobbik további térnyerésével szemben”. Azt mondta: a szocialisták 10 százalék alatt állnak, a párt liberális bevándorlás-politikája miatt még többen pártolnak majd át tőlük a Jobbikhoz, így „az MSZP előidézheti azt a helyzetet, hogy 2018-ban a Jobbik lesz a Fidesz-KDNP kihívója”.

Az egyetlen sikeres párt

„Mit kellene egy kereszténydemokrata pártnak képviselnie, ha nem a szabad vasárnapot?” – mondta Semjén a vasárnapi zárva tartásról. Azt mondta: a kereskedelemben dolgozó százezernyi munkavállaló szempontja erősebb, mint az az esetleges kellemetlenség, hogy vasárnap nem lehet vásárolni. Hozzátette: még Szanyi Tiborral is egyetértett, aki az MSZP vezetését támadta azzal, hogy magát baloldalinak mondó pártként a szabad vasárnap ellen szólal fel ahelyett, hogy azt követelné a kormánytól, hogy ezt az iparban is vezessék be.

A vasárnapi zárva tartásról azért nem tartottak nemzeti konzultációt, mert Semjén szerint „ez a véleménynyilvánítási mód csak az ország egészét érintő legfontosabb kérdésekben tartható, különben elveszíti a jelentőségét”. Azt mondta: ők az egyetlen párt, amelynek lényegében valamennyi programpontja megvalósult, utolsóként most nyáron ér révbe a családi csődvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésük.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.