Belföld

Tömegével tűnnek el a csomagok a Nyugati téri postán

posta (Array)
posta (Array)

Van, aki arról panaszkodik, hogy idén már 18 csomag nem érkezett meg hozzá.

Január óta már 18 csomagja veszett el a postán egy budapesti férfinak – a Posta 16 esetben elismerte hibáját és a pénzt is visszafizette, de már vizsgálódnak. A Nyugati téri 62-es posta ugyanis úgy tűnik, fekete lyuk: tömegével panaszkodnak az emberek az interneten is arról, hogy eltűnt az oda érkező küldeményük. Nem kizárt, hogy lopássorozat van a háttérben – írja az Index.

A portálnak megszólaló férfi azt mondta: 10-20 ezer forint közti értékben elektronikus eszközöket szokott rendelni külföldről, főleg Kínából, részben saját magának, részben azért, hogy eladja. A küldemények nyomon követéséből látszik: minden csomag megérkezik az országba, de minden ötödik eltűnik, útban a 62-es posta felé. Azt mondta: ha elvész egy csomag, nem tud mit tenni, mert a feladó tulajdona az áru addig, amíg alá nem írja, hogy átvette. A Posta által elismert 16 esetben visszakapta a pénzt, mert a Posta által angol nyelven is elküldött levéllel bizonyíthatja, hogy nem érkezett meg hozzá a küldemény.

A Posta azt közölte, hogy tavaly 0,0014% volt az elveszett küldemények aránya, nagyjából minden hetvenezredik csomag tűnt el. Egész évben végeznek belső ellenőrzéseket, a most panaszolt eltűnések kapcsán pedig soron kívül vizsgálódnak, nem kizárva annak lehetőségét, hogy szándékosan lopják el a küldeményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik