Belföld

Jönnek a pénzbehajtó kereszteződések, nem menekülnek az autósok

Budapest legforgalmasabb útvonalainak néhány kereszteződésében plusz kamerákat szerelhetnek fel, hogy a szabálytalankodó autósokat azonnal büntethessék.

A napi.hu információi szerint két kerületi polgármester és négy hivatal foglalkozik azzal, hogy új kamerákat szereljenek fel három forgalmas helyszínre:

az Erzsébet körút-Wesselényi utca, az Erzsébet körút-Király utca, valamint a Dózsa György út és az István út, vagyis a Városliget sarkánál lévő kereszteződésekben.

Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt szerint „indokolttá vált a képfelvevők elhelyezése az egyre gyakoribb közlekedési szabályszegések hatékonyabb észlelése és bizonyítása érdekében.” A cikk szerint az előterjesztésből jól látszik, hogy nem forgalomtechnikai megoldást kerestek, hanem a fő szempont a bírságolás, az érintett önkormányzatok bevételre kívánnak szert tenni.

A kereszteződésekben van térfigyelő kamera, de azok a szerencsétlen felhelyezésük miatt nem lehet a piroson áthajtások dokumentálására használni, ráadásul technikailag sem alkalmas erre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik