Belföld

Szijjártó: Magyarország nem ér rá

Enyhített a bevándorlóellenes kormányzati retorikán a külügyminiszter, azt mondta: segíteni kell abban, hogy egyetlen család se legyen, melynek gazdasági ok miatt kell elhagynia az otthonát.

Szijjártó Péter szerint Magyarországra nehezedik a legnagyobb nyomás a menekültügyben – a külügyminiszter az M1-en arról beszélt, hogy az év első 5 hónapjában 50 430 bevándorlót regisztráltak hazánkban, míg Görögországban 48, Olaszországban 47 ezer főt. Azt mondta: az unió keresi a konszenzuson alapuló közös megoldást, de „Magyarország nem ér rá”. Szerinte ebben a helyzetben evidens, hogy a kormány lépéseket tesz „Magyarország, a magyar emberek” megvédésére, ezért döntöttek a kerítés felállításának előkészítéséről.

A tárcavezető a TV2 műsorának is vendége volt – ott azt mondta: egyetért Ferenc pápa szerdai kijelentésével, hogy segíteni kell azokat, akiket otthonuk elhagyására kényszerítenek. Hozzátette: ha az embereknek gazdasági okból kell elhagyniuk otthonukat, akkor annak az okát kell megszüntetni. Az emberi méltóság megsértését meg kell akadályozni, ezeket az országokat segíteni kell abban, hogy egyetlen család se legyen, melynek gazdasági ok miatt kell elhagynia az otthonát – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik