Belföld

Melyik magyar nőt látná szívesen egy bankjegyen? Szavazás!

ötszáz forint, Psota Irén (Array)
ötszáz forint, Psota Irén (Array)

Minden bankjegyünkön egy férfi képe van, ami nem igazságos. Szavazzon: melyik urat cserélné le, és főleg kire?

Elgondolkodott már azon, hogy rendben van-e az, hogy minden egyes bankjegyünkön egy férfi portréja látható? Az amerikaiak elgondolkodtak rajta, és úgy találták, hogy nincs rendben. Mint korábban megírtuk, a tízdollároson hamarosan egy hölgy, fogja váltani Alexander Hamiltont, az USA első pénzügyminiszterét. Az, hogy pontosan ki, egyelőre még vita tárgya.

Nekünk tetszik az ötlet, olyannyira, hogy eltűnődtünk rajta, Magyarország melyik történelmi férfialakját lehetne hölgyre cserélni, és főleg, hogy kire. Történelmi hősnőink elvégre nekünk is akadnak!

Most pedig nézzük a bonyolultabb kérdést! Melyik híres nőalakot néznék szívesen fizetés, vagy pénzszámlálás közben? A szerkesztőségben rebdezett villámötletes (brainstorming) közben felmerült néhány ötlet, ezeket megosztjuk önökkel. Sajnos rengeteg komolytalan kollégánk is van, így előfordulhat, hogy a felsorolásban viccnek szánt nevek is szerepelnek majd, de szavazni azért ezekre is lehet. Sőt, ha ezeknél jobb ötlete van, megírhatja kommentben is!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik