Belföld

Terrorszervezetet fényez a Jobbik

A Hezbollah libanoni szervezetről akar felvilágosító előadást tartani a párt II. kerületi szervezete. Szerintük túl sok a fals információ Irán jobbkezéről.

Egy pénteki előadás önmagában meg is magyarázza, hogy miért nem akarta bevonni új európai parlamenti koalíciójába a Jobbikot a francia Marine Le Pen. A Vigyázó blog szerint ugyanis a párt Ellenállás vagy terrorizmus? címen tart előadást a libanoni síita szervezetről, a Hezbollahról.

A párt II. kerületi, rózsadombi szervezete szervezte az előadást péntek estére, mindenkit várnak, “aki elfogulatlanul kíván tájékozódni a Dél-Libanonban alakult síita politikai párt és katonai szervezetről” – írják. A házigazda Bodor Zoltán, a párt önkormányzati képviselője lesz, meghívták Sógor Dániel történészt, az ELTE tanárát is, aki rendszeresen beszél jobbikos rendezvényeken.

 

Az esemény Facebook-oldalán azzal magyarázzák az előadást, hogy sok hazugság és dezinformáció él az emberekben a Hezbollahról. A blog összeszedte az Iránhoz ezer szállal kötődő, a szíriai polgárháborúba is nyakig belefolyó, állam az állambanként működő szervezet történetét.

Felidézik a nyolcvanas évek Hezbollah-merényleteit, pl. a bejrúti támadást, amiben 307-en haltak meg, meg akarták ölni Salman Rushdie száműzött iráni írót, merényletsorozatot követtek el Franciaországban, felrobbantották a Buenos Aires-i izraeli követséget, 2006-ban Izraellel keveredtek háborúba, három éve pedig Bulgáriában robbantottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik