Belföld

Szakadt parkoló lett a Zöld Pardon helyéből

zöld pardon (Array)
zöld pardon (Array)

Szép parkot ígértek több mint három éve az egykori ZP helyére, ehelyett egy nagy kupac semmit meg pár parkoló autót kapott a XI. kerület lakossága.

Három és fél éve szanálták a Petőfi híd budai hídfőjénél a Zöld Pardont azzal az ígérettel, hogy országzászlóval ellátott csinos parkot varázsolnak a helyére. Ehelyett egy parkoló autókkal zsúfolt szakadt zöldfelületszerűség lett az egészből, amihez a bontás óta csak a füvet néha nyíró (köz)munkások nyúlnak hozzá – derült ki az Index riportjából.

 

A közterület-felügyelők tisztában vannak vele, hogy csak egy szűk, leaszfaltozott területen lehetne parkolni, de persze a füvön mindenhol állnak autók, mégse büntetnek meg senkit. Milassin Levente, az érintett XI. kerület sajtósa azt mondta a lapnak, hogy teljesen illegális a területen a parkolás, erről a köztereseket is tájékoztatták. Milassin azt mondta, a kerület elkötelezett abban, hogy sportcélú zöldfelület legyen az egykori ZP helyén, be is adtak egy pályázatot e célra, de nem tudni, nyernek-e.

Mellesleg a híd másik oldalán, az egykori Rio helyén is rozoga állapotú a park, de itt legalább hasznosították: gördeszkaparkot és szabadtéri konditermet hoztak létre, amiket sokan használnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik