Belföld

Magániskola miatt kell repülnie a Raoul Wallenberg Iskolának

Raoul-Wallenberg(1)(960x640).jpg (Array)
Raoul-Wallenberg(1)(960x640).jpg (Array)

A cél végre nyilvánvaló lett: a Közszolgálati Egyetem egyik kara a Wallenberg Iskola helyére megy, a kar helyére pedig egy fizetős üzleti főiskola kerül.

Új fizetős üzleti iskola indulhat a fővárosban, így hamarosan konkurenciát kaphat az IBS és a CEU Business School is, erről tanúskodik egy Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat – írja a Világgazdaság.

A lap szerdai cikkében azt írja, a kormány egyetért egy új business school létrehozásával Budapesten, és az alapító piaci szereplők rendelkezésére bocsátja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vagyonkezelésében lévő, a XI. kerületi Ménesi út 5. szám alatt található ingatlant. Itt jelenleg az NKE Közigazgatás-tudományi Kara működik, ami viszont a Ludovika térre költözne, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola helyére.

Az NKE sajtófőnöke, Horváth Orsolya szerint az egyetem a Ménesi úti ingatlant a magyar állam vagyonkezelésébe adja majd vissza, amint biztosított lesz a kar elhelyezése a Ludovika Campuson. Hozzátette, ahogy a kormányhatározatból is kiolvasható, a business school nem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretében valósulna meg, hanem piaci szereplők hozzák létre.

A business school működési feltételeinek megteremtésével kapcsolatos feladatokért több tárca vezetője felelős. A kormányhatározat konkrét határidőt nem szab az érintetteknek, az új intézmény létrejöttének időpontja a költöző iskolák elhelyezésétől is függ.

A Miniszterelnökség reagált

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda szerint a címünk nem fedi a valóságot, mert szerintük az igazság ezzel szemben az, hogy 2012-ben a kormány rendelkezett arról, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem karait egy területre rendezze. Erről szól a 1158/2012. (V.18.)-as kormányhatározat.

„Emiatt kell a Ménesi útról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának költöznie a Ludovika térre, ahol jelenleg a Raoul Wallenberg Szakközép-és Szakiskola működik. A szakiskola elhelyezéséről a kormány gondoskodni fog.” – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik