Belföld

L. Simon László szerint nem a gyermekszegénységről és a korrupcióról kell hadoválni

L Simon László (Array)
L Simon László (Array)

A Miniszterelnökség államtitkára az MSZP-s Harangozó Tamásnak mutatott utat a Parlamentben. Elmondta mi demagógia és mi nem az.

 Az MSZP Facebook-oldalán tette közzé azt a coub-ot, amely a Miniszterelnökség államtitkárának inkriminált megjegyzését tartalmazza, íme:

Harangozó napirend előtti felszólalásában azt taglalta: a kormány a bevándorlásellenes kampánnyal a szegénységről, a korrupcióról, az egészségügy, az oktatás állapotáról és a kivándorlásról akarja elterelni a figyelmet. A kampány azt a célt szolgálja, hogy azok a milliók, amelyek a létminimum alatt élnek, féljenek és gyűlölködjenek, mert addig sem veszik észre, hogy a nyomoruk oka a Fidesz.

Harangozó Tamás kiemelte: az emberek nem a bevándorlók miatt nem kapnak időpontot vérvételre vagy kell évekig várniuk egy műtétre. Bírálta az oktatási rendszert is, amely szerinte elitista, feudális, barbár, és visszarepíti az országot a középkorba. Az ellenzéki képviselő azt mondta: ha a kormány nem képes itthon tartani a fiatalokat, a végén még ő fog könyörögni a bevándorlóknak, hogy valaki jöjjön már ide éhbérért dolgozni, hogy a kormánypártok “nyugodtan, zavartalanul lophassanak”.

Demagógiacunami

L. Simon László válaszában “demagógiacunaminak” értékelte a képviselő felszólalását, ugyanakkor úgy látta: az ellenzékiek is érzékelik már, hogy a bevándorlás súlyos probléma. Hozzátette: “Európa utolért minket”, Ausztria, Franciaország lezárta a határait. Azt mondta, ha elfogadnák az uniós kvótarendszert, akkor még több bevándorló érkezne. A korrupcióról szólva arról beszélt, hogy a szocialisták ez ügyben tett egyetlen feljelentése sem állja meg a helyét.

Visszautasította az oktatáspolitikára vonatkozó kijelentéseket is. L. Simon László azt mondta, egyetlen előnye lenne, ha visszarepülnénk a középkorba, hogy “azt az ötvenéves dicsőséges szocializmust és kommunizmust, amit önök a nyakunkra hoztak, azt legalább megúsznánk”. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik