Belföld

Századvég: a baloldali szavazók egyetértenek a kormánnyal

plakatrongalas1(650x433).jpg (Array)
plakatrongalas1(650x433).jpg (Array)

A bevándorlás-ellenes plakátkampány fő üzeneteivel egyetértenek a balos szavazók, de a magyarok munkájának elvételét elutasítják.

Ez derül ki a Századvég felmérésből, amit a Napi Gazdaság mai számában tettek közzé. A kutatás azt célozta, hogy közfelháborodást okoztak-e a Fidesz plakátjai. A kormányközeli elemzőcég szerint csak hecckampány indult ellenük (l. rongálás, ellenplakát-kampány), a társadalom többsége egyetért a nemzeti konzultációt követő kampánnyal.

 Kép: Hír24

Még a leginkább vitatott állítást („nem veheted el a magyarok munkáját”) is a megkérdezettek 59%-a támogatja, írja a lap. A Századvég szerint a lakosság többsége egyetért a plakátokon megfogalmazott üzenetekkel, azzal, hogy be kell tartani a törvényeinket és tiszteletben kell tartani a kultúránkat, pártállástól függetlenül egyetért a lakosság többsége, a magukat baloldalinak mondó szavazók csak a munka elvételét hirdető üzenetet utasítják el.

A közvélemény-kutató cég szerint a jobboldali vagy mérsékelt választók körében a munkahelyekkel kapcsolatos kérdés is betalált.

A kormányközeli napilap a kormányközeli elemzőcég kutatásáról nem felejti el megemlíteni: „a kutatás reprezentatív.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik