Belföld

Harrach Péter az impotenciáról szólott

harrach péter (Array)
harrach péter (Array)

Azért a bevezetőben nem áruljuk el a poént, érte kattintani kell. De mindenképpen megéri.

Harrach Péter szerint Európa rövidesen nem lesz Európa, ha a távoli országokból érkezők bevándorlása folytatódik. Erről már tegnap is beszélt, akkor Máté evangélistát hoztuk fel ellenpéldaként a kereszténydemokrata (sic!) politikusnak. A KDNP-s politikus kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában bírálta az unió bevándorlással kapcsolatos politikáját.

Harrach Péter arról beszélt, hogy a távoli kultúrák nem képesek integrálódni Európában, a multikulturális társadalom pedig megbukott. Azt mondta, nem érti az “ultraliberális döntéshozókat”, azokat, akik a korlátlan bevándorlás hívei.

A KDNP-s képviselő szerint a jelenlegi súlyos helyzetben két fontos alapelvnek együtt kell érvényt szerezni. Egyrészt ki kell mondani, hogy – az európai kultúráért és a magyar emberekért felelősséget érezve – nem engedhető meg, hogy tömegek vándoroljanak be Magyarországra és Európába. Másrészt legalább ilyen hangsúllyal ki kell mondani azt is, hogy “a segítségre szoruló emberen segítenünk kell”. Az üldözöttek és a gazdasági bevándorlók között azonban különbséget kell tenni.

 Kép: Harrach / Facebook

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a bevándorlók között “bűnözők és terroristák lapulnak meg”, akik veszélyeztetik az emberek életét és biztonságát. A KDNP szerint a hosszú távú megoldás az – mondta -, ha a szülőföldön maradáshoz megadnak minden segítséget.

Harrach Péter szerint az unió vezetéséről nem lehet elmondani, hogy hatékony lenne. Úgy fogalmazott:

“erős kifejezés, ha azt mondom, hogy az unió impotens, de lényegében erről van szó”.

Szerinte a menekültügyben határozott lépésekre van szükség, és ezt szorgalmazza Magyarország is. Azt mondta, a helyzet a menekültügyben súlyos, ezért reméli, hogy rövidesen megváltoztatják az uniós szabályozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik