Belföld

Tarlós nem adja ki kezéből a fővárosi nagy projekteket, csak egyszerűsít

Szó sincs arról, hogy a fővárosi projektek - az óbudai gátépítés és a 3-as metró felújítása - felügyeletét az állam venné át - közölte Tarlós István főpolgármester hétfőn.

Gy. Németh Erzsébet, fővárosi önkormányzati képviselő szombaton azt mondta: a főpolgármester alkalmatlansága vezetett ahhoz, hogy a kormány rátette a kezét a budapesti fejlesztésekre is. A DK elnökségi tagja szerint a kormányzat is megelégelte a “tehetetlenséget”, ezért a Fidesz a közelmúltban törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, hogy az óbudai gátépítést és a 3-as metró felújítását kivegyék a főváros kezéből, és kiemelt nemzetgazdasági beruházássá nyilvánítsák.

Ezt a javaslatot nem fővárosi fideszes képviselők adták be, hanem Gulyás Gergely, majd csak a végén íratták alá két fővárosi képviselővel, vagyis nem konzultáltak előtte erről – tette hozzá GY. Németh.

Tarlós István erre reagálva hétfői közleményében azt írta: a törvény tartalma nem az, amit a DK-s képviselő állít, és az előterjesztést maga kérte. A szövegezését Gulyás Gergely a Fővárosi Önkormányzat munkatársaival közösen készítette – közölte.

A főpolgármester hozzátette, maga a törvény csak az engedélyezési eljárások egyszerűsítését célozza, és szó sincs arról, hogy a projektek felügyeletét az állam venné át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik