Belföld

Orbán csak a beszédeivel tiszteli meg a Magyar Krónikát

Egyéves a Magyar Krónikánk, kinyílott a pitypang, megírjuk. Nagy durranást még nem hoztak össze és kétezer példány rajtuk marad, de a kormány elégedett velük.

Egy éve dübörög a Magyar Krónika, a kormánypárti értelmiségi holdudvar folyóirata, ami az emlékezetes “Kinyílott a pitypang. Megírom” fordulattal vágódott be a közéletbe. A csak a jóra koncentráló lap főszerkesztőjével, Bencsik Gáborral az ATV készített interjút.

Kiderült, hogy tízezer példányban nyomják a lapot, amivel elégedett a kormány. A tízezerből amúgy 6000-et ingyen szétosztanak, még a határokon túlra is jut a csodából. Pénzért kétezret vesznek meg, 1200-an előfizetők, az újságosoknál 800 fogy a lapból. Kétezer példány sorsa mostoha, ezek nem fogynak el a 980 forintos újságból.

 

Ami szomorú, hogy Orbán Viktor kormányfő az ígéreteivel szemben nem ír a lapba, csak a beszédeit küldi el, de Bencsik szerint ez is értékes. Megkérdezték, mi volt eddig a Krónika legnagyobb szakmai/politikai dobása, de Bencsik erre azt felelte, hogy „ilyen értelemben nem tudom azt mondani, hogy durrant valami.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik