Belföld

Díszparcellába temettette szüleit a volt szegedi temetőigazgató

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2015. 06. 15. 09:09

Balogi Dániel mandátuma utolsó heteiben szabálytalanul helyeztette át szüleit a Belvárosi temető díszparcellájába. Ide csak közgyűlési jóváhagyással lehetne temetni - írta meg a Délmagyar.

Balogi Dániel 2006 és 2010 között fideszes önkormányzati képviselő volt , a Szegedi Testamentum Temetkezési Kft.élére 2011. április 16-ától nevezte ki az előző, még jobboldali többségű közgyűlés. Mandátuma lejárta előtt szabálytalanul exhumált ,egykori munkásmozgalmárok maradványainak helyére temetette szüleit – adta hírül a Délmagyar. Balogit a szegedi városvezetés tavaly novemberben, az önkormányzati választások után menesztette másik 12 cégvezetővel együtt.

Molnár Tamás, a temető új vezetője a lapnak elmondta: a régi és az új díszparcellában kizárólag a polgármester javaslatára, illetve a közgyűlés jóváhagyása alapján lehet exhumálni és temetni, ezekkel Balogi nem rendelkezett. A számlák alapján a műveletre mandátuma utolsó heteiben kerített sort, szülei maradványait a Belvárosi temetőből a például díszpolgárok számára fenntartott díszparcellába szállítatta, az addig ott pihenő mozgalmárok maradványai a közös csonttárolóba kerültek.

A szülők maradványai a díszparcellában maradnak, hiszen exhumálásuk kegyeletsértő lenne – mondta el Molnár. A lap Balogit is megkereste, ő nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.