Belföld

Szombathely vált a plakátháború frontvonalává

szombathely plakát (Array)
szombathely plakát (Array)

Egyre újabb kormányt cikiző óriásplakátok kerülnek ki a városba, de az egyikért berágott a Haladás sportklub.

Még a sarkon sincsenek a Kétfarkú Kutya Párt vagy az ENSZ válaszplakátjai a kormány menekültellenes kampányára, rejtélyes szombathelyiek beelőztek mindenkit. Mint megírtuk, a Rohonci útra tettek ki a Haladás-pályán belüli plakáttartóra egy feliratot: “Ha Magyarországra jössz, nem tudnál hozni egy épeszű miniszterelnököt?”

 

Azóta újabb plakátok jelentek meg a városban a Nyugat.hu szerint, az egyik különösen fonák és nagyon Nyugat-Magyarország: “Ha Magyarországon élsz, legalább Te is tölts ki egy nemzeti konzultációs ívet, mielőtt kimész Ausztriába dolgozni…léccci” – áll a poszteren, ami egy épeszűminiszterelnökös plakát mellett virít egy irodaház oldalán.

Közben az első plakátról közleményt adott ki a Haladás VSE sportklub. Ebben kifejtik, hogy a csapat még 2006-ban állapodott meg a Nyugat Rádióval, miszerint ők kapnak egy plakáthelyet, cserébe rendszeresen beszámolnak a sporteseményekről. A mostani plakátot azonban le akarják szedetni, hiába van a 13 évre kötött megállapodásban, hogy nem kell egyeztetni azok tartalmát. Azonban az egyesület nem akar politikai tartalmú plakátot, ezért azt leszedik, sőt a szerződést is felülvizsgálják.

A helyszín a Google StreetView-n:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik