Belföld

Szolnok kitartana az ORÖ rosszul gazdálkodó iskolája mellett

A szolnoki önkormányzat célja, hogy megmaradjon a helyi Dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola, Általános Iskola és Kollégium - jelentette ki Szalay Ferenc polgármester.

Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) egy pénteki kulturális eseményen elmondta: a cél az, hogy az intézmény iskolaként működjön tovább és a gyerekeknek ne kelljen máshol folytatniuk tanulmányaikat.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy vagy az ORÖ, vagy más, de valaki működtesse az iskolát, megyei szintű felzárkóztatásra van szükség”– fogalmazott.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az Országos Roma Önkormányzat közgyűlése úgy döntött május 30-án, hogy nem működteti tovább az említett szolnoki iskolát, továbbá büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a hátrányos helyzetű gyermekeket oktató intézmény gazdálkodása miatt.

A hírportál szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal jelentős problémákat, hiányosságokat tárt fel a közintézményben a költségvetési támogatások igénylésének, elszámolásának ellenőrzése során, ezért törvényességi felhívást intézett a fenntartó ORÖ-höz.

Teleki József, az iskola igazgatóhelyettese korábban azt mondta: az ORÖ döntése tizennyolc pedagógust és mintegy száz tanulót érint nappali, valamint csaknem ugyanennyit esti és levelező tagozaton.
Az ORÖ 2012 júliusától fenntartója a szolnoki Dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola, Általános Iskola és Kollégiumnak.

A RomNet azt közölte: az iskola 2012-ben 63,2 millió, 2013-ban már 143 millió, 2014-ben pedig 130,5 millió forint költségvetési támogatásból működhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik