Belföld
Obersovszky-Peter(650x433).jpg (Array)

Eltemették Obersovszky Pétert

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2015. 06. 12. 17:32

Az MTVA vezére is mondott búcsúbeszédet az elesettek mellett mindig kiálló elhunyt újságíróról.

Eltemették pénteken Obersovszky Péter újságírót, aki május 31-én, hosszan tartó betegség után, 55 éves korában halt meg. Hamvait nagybátyja, az 1956-os forradalom után halálra ítélt, majd hosszú börtönévek után szabadult Obersovszky Gyula mellé temették a Fiumei úti sírkertben.

Személyes hangú búcsúbeszédében Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója elmondta: évtizedes emberi, szakmai, munkahelyi és elvbaráti kapcsolat fűzte az elhunythoz, aki a közönségnek és kollégáinak élt, “a munka volt számára a szerelem”, mindig kiállt az elesettek és a rászorulók mellett.

Hozzátette, Obersovszkynak “határozott véleménye volt az országról és a különböző politikai irányokról, hittel és elkötelezettséggel képviselte a számára meggyőző elveket”, felkészülten volt “az újságírás örök harcosa”. A társaság központja volt, aki szabadidejében sem tudta levetni újságírói mivoltát, kérdezett, magyarázott, ő volt “a nagy mesélő, akit szájtátva hallgattunk mindannyiszor”. Soha nem a konfliktusokat, hanem a kompromisszumokat kereste.

 

Otthonosan mozgott a média műfajaiban és a tanári szerepben, nagy kedvence mégis a történelem volt, terepasztalon szerette újrajátszani a történelem nagy ütközeteit. “Nekünk te vagy, te maradsz a tábornok” – utalt Obersovszky hobbijára a kollégák nevében Fábián Barna műsorvezető. Takaró Károly református püspök azt emelte ki: az elhunyt tisztában volt azzal, hogy “a kimondott szó mindig önálló útra tér (…) a szavatok a beszéd végeztével tovább él”.

Obersovszky Péter 1986-tól haláláig a médiában dolgozott, az elmúlt években a Magyar Televízió és a Kossuth Rádió műsorvezetője volt. Munkatársa volt a Kossuth Rádió Krónikájának és az Egyenleg című műsornak, később a Hét szerkesztő-riportere és főszerkesztője lett. Dolgozott a TV2-nél és az Infórádiónál is, majd 2004-ben elindította a Krónika délben című műsort a Klubrádión, ezzel egyidejűleg a Magyar Televízió Élesben című vitaműsorát is vezette. Főszerkesztője és műsorvezetője volt az Echo TV Tabuk nélkül és Heti mérleg című műsorának is.

A köztévében a Ma Reggel és Az Este műsorvezetője, valamint A Lényeg felelős szerkesztője és műsorvezetője volt, emellett a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának felelős szerkesztőjeként dolgozott. Obersovszky Pétert az MTVA saját halottjának tekinti.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.