Belföld

A Fidesz után lohol a KDNP, 3 napos a lemaradásuk

Biszku Béla (Array)
Biszku Béla (Array)

A nagyobbik kormánypárt után a kisebbik is azt kéri, minél előbb szülessen ítélet Biszku-ügyben.

Itt van egy Gulyás Gergely-közlemény, június 8-ról:

A Biszku-perben múlt héten született bírósági döntés – amelyben a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárást rendelt el – azt mutatja, hogy a magyar igazságszolgáltatás egésze még a legnyilvánvalóbb bűnösökkel szemben sem képes olyan eljárás lefolytatására, amelynek során igazságügyi, jogi és történelmi igényességgel egyértelműen tisztázható lenne, milyen szerepet játszottak a pártállam kommunista vezetői az 1956. októberi forradalmat követő tömeggyilkosságokban – mondta Gulyás Gergely. Értékelése szerint a Biszku-per eljárása jól mutatja az 1990 utáni igazságtételi próbálkozások eredménytelenségét.

Itt van egy Rétvári Bence-közlemény, máról:

Szülessen minél előbb ítélet, történjen gyors igazságszolgáltatás Biszku Béla ügyében! – szorgalmazták a kommunizmus áldozatait képviselő civilszervezetek és Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke pénteken egy a Kúria épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: a KDNP úgy gondolja, az áldozatoknak sohasem lehet kevesebb joga, mint a tetteseknek. Az igazságszolgáltatás rendszerének az áldozatok jogait mindig figyelembe kell vennie, és mindig az áldozatok helyzetéből kell kiindulni.

Kiemelte: bíznak benne, hogy az igazságszolgáltatás az áldozatok jogvédelme érdekében minél előbb ítéletet fog hozni, ennek a jogi alapját az elmúlt öt évben megteremtették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik