Belföld

Varga nem rúghatja ki Vidát

vida-ildiko(3)(960x640).jpg (Array)
vida-ildiko(3)(960x640).jpg (Array)

Házszabályellenes lenne a NAV-elnök kinevezésével kapcsolatos miniszteri módosítás.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága – Gulyás Gergely fideszes elnök javaslatára – házszabályellenesnek minősítve nem is tárgyalta azt a módosító javaslatot, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének kinevezési jogát a miniszterelnöktől a nemzetgazdasági miniszterhez rendelte volna. Korábban a Népszabadság azt írta, hogy Varga Mihály a NAV-elnök menesztését készítette elő a saját módosító javaslatához benyújtott módosító indítvánnyal.

A lap – a tárcához közeli forrásokra hivatkozva – azt írta, Varga Mihály “erős ellenszenvvel viseltetik Vida és az ő tevékenysége iránt”, viszonyukat még 2013 végén, az online pénztárgépek körül kirobbant botrány mérgesítette el. A lap szerint meglehet, hogy Vida Ildikó így “mégsem csak” az amerikai megfigyelési ügy miatt kényszerülhet távozni. Varga Mihály Kovacsics István volt NAV-elnökhelyettes visszatérését is előkészítené a módosító javaslattal. Őt korábban Vida Ildikó menesztette, de a nemzetgazdasági miniszter rögtön jövedelmező állást kínált Kovacsicsnak a Magyar Turzimus Zrt.-nél, ami a bennfentesek szerint egyértelművé tette, nem értett egyet a NAV-elnök döntésével. 

A Népszabadság már megelőlegezte, hogy Varga Mihály saját törvénymódosító javaslatát módosító indítványa házszabályellenes lehet, ugyanis olyan szövegrészekhez nem lehet módosító indítványokat benyújtani, amelyeket az előterjesztő javaslata eredetileg nem érint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik