Belföld

Gyurcsány: Csak elveszítheti a Fidesz a következő választást

Gyurcsány Ferenc (Array)
Gyurcsány Ferenc (Array)

A DK elnöke már nagy nemzeti ellenállást vizionál és belemenne egy előválasztásba is a baloldal jelöltjei között.

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány támogatottsága egyre csökken és a következő választást a Fidesz csak elveszíteni tudja. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Budapesten, a XIII. kerületi Szent István parkban tartott csütörtök esti politikai fórumon ezeket szólotta szájával: “A következő választást a Fidesz csak el tudja veszíteni”, az igazi kérdés az, hogy “mi meg tudjuk-e nyerni”.

A volt miniszterelnök szerint sok minden változott az elmúlt egy évben. Észre kell venni, hogy amivel szemben állunk, az többé nem sérthetetlen és legyőzhetetlen – hergelte közönségét. A kormánypárt anélkül, hogy kormányzott volna, egy helyben topog egy éve és elveszíti szavazóinak egyharmadát – fokozta a hangulatot.

Beszélt arról is, hogy nagy a szegénység, nagyon magas a fiatalok közt a munkanélküliség, sokan kivándorolnak külföldre, valamint a kormány tönkretette az egészségügyet és az oktatást. Ezzel kapcsolatban ily szavakat szólott: “nem papolni kell a nemzetről. Olyan világot kell csinálni, amelyben van normális élet”.

Gyurcsány örömét fejezte ki, hogy a bevándorlásról szóló plakátok miatt elindult “egy (…) nagy nemzeti ellenállás”. “Az önkény megbukásához vezető út egyik állomása lesz ez a plakátharc” – mondta megjegyezve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök teremti meg “ezzel a lehetetlen történettel az ellenzék megerősödésének és új összekapaszkodásának feltételeit”.

Közölte belemelegedve, hogy a DK programja 2016 februárjára elkészül. Csak olyat javasol majd, amiről azt gondolja, hogy “tisztességesen meg lehet valósítani” – tette hozzá. Gyurcsány Ferenc elmondta azt is, hogy ha lesz előválasztásra vonatkozó javaslata az MSZP-nek, akkor azt a DK tudomásul veszi és elfogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik