Belföld

Kóbor szerint nem a felcsúti stadion a legnagyobb tragédia, amit Orbán most tesz

Az Omega-buli kapcsán az együttes frontembere a Magyar Narancsnak egyebek között elárulta, mit nem tenne, ha ő lenne a miniszeterelnök.

A kormányfő vidéki háza mellé felhúzott stadionról Kóbor János azt mondta, hogy ha „van egy miniszterelnök egy ilyen focista múlttal, és van benne egy kis lokálpatriotizmus, akkor nem ez a legnagyobb tragédia, amit ő most tesz”. Az énekes szerint fontos, hogy a stadion annyiba kerül, mint egy kilométer autópálya. „És mint tudjuk, a M4-est azért állították le, mert kilométere 4 milliárdért épült.” A közbevetésre, hogy valójában azért állították le, mert Simicska Lajos építette, azt feleli, hogy ő ebből semmi konkrétumot nem tud.

„De persze lehet, egy miniszterelnöknél nem biztos, hogy ez a legelegánsabb, ha ezt csinálja.”

Kóbor János szerint az Omega nem azért koncertezik a felcsúti stadionban, mert helyesli azt, ahogy és amiért megépült, és amit szimbolizál. „Ebben semmi ilyen nincs, és nem is szeretnék állást foglalni ezzel kapcsolatban. Mi soha nem köteleztük el magunkat egyik párt mellett sem, nem léptünk fel pártrendezvényen.” Ők a stadiont csak bérlik, „ez a vita nem a nyugati demokráciák színvonala, inkább a harmadik világiaké”. Nem is kíván belemenni. Ami a stadion építése körül történt, számára még nem elítélendő, miközben azt mondja, „Nem elegáns dolog ez a stadionépítés.

Ha én miniszterelnök lennék, nem biztos, hogy ezt csinálnám. De nem ítélem el százszázalékosan. A koncerttel kapcsolatban pedig úgy fogom fel, hogy a stadion a test, amibe mi viszünk lelket. Egyébként pedig Magyarország ha valamiben, akkor sportban nagyhatalom.”

További részletek a csütörtöki Magyar Narancsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik