Belföld

Habony leigazolta Tibi atyát is Bayer mellé

Tibi-atya-cover(960x640).jpg (Array)
Tibi-atya-cover(960x640).jpg (Array)

A Blogstar.hu saját Facebook-oldalán jelentette be a szenzációs hírt, övék a "prosztó pap".

Mi már korábban megjósoltuk, hogy lesz minden, „mint a cirkuszban”, szex és Bayer, kinek mi az ízlése. A Blogstar.hu-t április közepén regisztrálták. Az valószínűleg a Habony-féle médiabirodalom része, saját blogot kapott Bayer Zsolt Fidesz-alapító is, aki most plakátol egy sort. 

Mindeközben Tibi atya a mindennapok igazi hőseire koccint, azokra akik köztünk élnek. Ő azokra emeli poharát, akik az este megtalálták az árokban és nem hazavitték, “hanem vissza a krimóba!! A részeges pap emlékeztet rá, hogy nem minden hős visel köpenyt. “Egészségükre, dicsértessék!”

A Tibi atya-mémre felépített cég, a Humbák Művek Kft. marketingese korábban előadást tartott arról, miként lesz egy fiktív karakterből egy agyonlájkolt Facebook-oldal, hogyan lesz egy alkoholista pap a társadalom görbe tükre. Tibi atyát megalkotói saját szórakoztatásukra hozták létre, de ahogy nőtt a rajongótábor, kitalálták, hogy a részeges pap „a társadalomért iszik” és osztja meg gondolatait.

Mély titok övezi, hányan, kik állnak a háttérben. Korábban nem akarták, hogy a média felkapja őket. Marketingesük az előítéletekre építő, cigányozó bejegyzésekről azt mondta: ez a kritikus szemlélete mindannak, amivel a mindennapokban találkozunk. Arra nem adott választ, hogy az előítéleten alapuló poénok hogyan férnek össze a társadalmi felelősségvállalással.

Szinte napra pontosan egy éve a Hír24-nek leleplezte Tibi atyát, a részeges humbákfalvai lelkipásztort. Tibi atya atyja azt mondta, hogy egyetemista fiatalok, kedvenc ételük az ital. Csak pár barátjuk, családjuk tudja, kik ők, de ha kell, akkor bármikor simán letagadják. 

“Az utcáról jön az ihlet. Mi ugye vidékiek vagyunk, és a vidéki alkoholizmus problémája az utcán hever. Mindennapos látvány, ha otthon vagyunk. Ha látunk valamit, a telefonunkba jegyzetelünk. Egyébként a legtöbb poént zuhanyzás közben szoktam kitalálni.”

Az elején több pap és kispap is megkereste őket, hogy kigúnyolják a vallást. “Pedig Tibi atyának igazából nincs vallása.”  Egy éve az atya atyja azt mondta, szeretnének ebből megélni. “Szerintünk nem fog kifulladni, és a szállóigévé váló bölcsességekből is van még bennük.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik