Belföld
balog zoltán (Array)

A miniszternek nem jönnek be a kormány plakátjai

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 06. 10. 21:40

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter egy londoni egyetemen tartott előadást, ott beszélt a bevándorlás-ellenes plakátokról.

A tárcavezető június 9-én, a University College London meghívásának tett eleget és tartott vendégelőadást a szláv és kelet-európai kultúrákkal foglalkozó intézeten. Az Index információi szerint nagyjából huszonöt fő hallgatta meg és csak ketten nem beszéltek magyarul, a hallgatóság zöme kint élő, magyar diák.

Ott volt a Kreatív Ellenállás nevű, ellenzéki érzelmű csoport néhány tagja is, kínos kérdéseket tettek fel Balognak, többek között a bevándorlás-ellenes plakátokról is.

„Hogy világosan és nyíltan beszéljünk: ez nem az én ízlésem szerint való” – válaszolta Balog, meglepően őszintén, ugyanis kormánytag nyíltan még nem bírálta a plakátokat.

Majd hozzátette: szerinte a társadalmi befogadás csak azokra vonatkozik, akik „velünk élnek”, nem kizárólag csak a romákra, hanem a „hátrányos helyzetűekre” is. Balog szerint tehát őket kell befogadni, nem a menekülteket. „Magyarország nem áll készen. Nem áll készen arra, hogy integrálja ezeket az embereket” – vallotta be.

A portál ezek után megkereste az EMMI sajtóosztályát, a miniszternek milyen kifogásai vannak a nemzeti konzultációs plakátokkal, illetve ezeket jelezte-e bárkinek. „Ízlésbeli kifogásai vannak. A miniszter válaszában azt is hozzátette, hogy a társadalmi befogadás kötelezettsége elsősorban azokra vonatkozik, akik Magyarországon mélyszegénységben élnek” – írta válaszában az EMMI.

Megkérdezték arról is Angliában, mit gondol arról, hogy a miniszterelnök stadiont építtetett Felcsúton. Erre Balog azt felelte, hogy a „komolytalan kérdéseket ne itt, hanem Pesten” tegyék fel, majd az előadás hivatalos befejeztével érdekes okfejtésbe kezdett.

A körülötte állók szerint azt mondta:

„Nézze, milyen országban élne szívesebben? Ahol a miniszterelnök szigorúan betartja a költségvetési szabályokat, de a gazdaság stagnál, romlik, vagy egy olyan országban, ahol a gazdaság virágzik, növekszik, de a miniszterelnök költ a hobbijára?”

A minisztérium erre azt válaszolta, hogy a „kontextus az előadást követő fogadáson egy magánbeszélgetés volt, melyet ezek szerint a beszélgetőpartnerek titokban rögzítettek.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.