Belföld

Óriásvihar csapott le a fővárosra – fotók, videók

oriasvihar-jegeso(1)(960x640).jpg (Array)
oriasvihar-jegeso(1)(960x640).jpg (Array)

Pingponglabda nagyságú jég és tomboló szél kíséretében szakadt le az ég. Fotó- és videóözön olvasóinktól!

Kedden délután nem sokkal négy óra előtt felhőszakadás érte el Budapestet. A Hír24 óbudai szerkesztőségénél nagyjából monszunhoz hasonló erejű eső zuhogott, kollégánk a belvárosból jégesőről, orkán erejű szélről, ötven méter alatti látótávolságról számolt be. Egy másik munkatársunk épp vonattal utazik el a fővárosból, azt írta: a Nyugati pályaudvaron “belül is esik”.

.

Mindeközben Pécsett:

Egy ipari műhely udvarát öntötte el a víz Pécs déli részén, a Malomvölgyi úton, de a szomszédos Alsó utcai lakóházak pincéjéből is 20-30 centiméternyi vizet kell a tűzoltóknak kiszivattyúzni. A közeli domboldalról folyamatosan zúdul le a víztömeg. A város hivatásos tűzoltói mellett a helyi önkéntesek is segítenek a munkában.

A Katasztrófavédelem ezt írja Budapestről:

Faágak zuhantak a parkoló autókra Budapest VII. kerületében, a Lövölde téren. A balesetben senki sem sérült meg, az egyik autóról egy ötméteres faágat a fővárosi hivatásos tűzoltók vágnak le, láncfűrész segítségével.

Olvasónk, Vatali Szandra felvétele a VII. kerületből:

Férfiak Pécelen
Elbukták ma harcukat
A jéggel szemben

(Kerner kolléga haikura fakadt)

Ha kétségeitek lettek volna az okokat illetően, nem az időjárásfegyverek vagy a chemtrail miatt van ekkora felhőszakadás, hanem Dopeman miatt. A másik tippünk Gyurcsány lett volna. Videós bizonyíték itt:

Berágott a DopIsten, még szerencse, hogy nincsen felesége, mert még megverné…

Olvasói sztorik