Belföld

Megszerette a Fidesz Gyurcsány üzlettársát

nemzeti konzultáció (Array)
nemzeti konzultáció (Array)

Az egykori kormányfő volt üzletfeléhez köthető cég gyártotta a nemzeti konzultáció kérdőíveit – tudta meg a Magyar Nemzet

Az ügy több szempontból is pikáns – írja a lap. Az Erdős Ákos érdekeltségébe tartozó cég, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. közbeszerzés nélkül juthatott a több tíz milliós állami megbízáshoz. A cég szerepvállalása azért is meglepő, mivel az április végén megjelent kormányhatározat szerint a kérdőívek előállításával eredetileg a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.-t bízták meg. Kiss-Fleischmann Attila, a nyomda marketingigazgatója a Magyar Nemzetnek nem cáfolta, hogy végül mégis ők gyártják a konzultációs íveket, de jelezte: az ügyben csak a Miniszterelnökség nyilatkozhat. A lap kereste a hivatalt, amely egyelőre nem reagált.

A megbízás legpikánsabb része, hogy az ANY igazgatósági elnöke az az Erdős Ákos, akit korábban éppen a Fidesz támadott üzletei miatt. Úgynevezett Tetthely-sorozatában egyike volt azoknak, akiket ellenzékben még a párt azok közé sorolt, akik részesei voltak Gyurcsány Ferenc meggazdagodásának. Mint korábban megírtuk, Szijjártó Péter vádjai miatt pert is vesztett Erdős Ákos, illetve a nyomda ellen, miután két parlamenti felszólalásában is azt a hamis látszatot keltette, hogy az üzletember sikereit tisztességtelen úton, Gyurcsány Ferenccel való kapcsolatának köszönhetően érte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik