Belföld

Tiszta Amerika, avagy vissza a jövőbe – újabb vasfüggöny jöhet

Szogesdrot(210x140).jpg (Array)
Szogesdrot(210x140).jpg (Array)

Nógrádi György szerint a szögesdrótkerítés a bolgár-török határon is nagyszerűen bevált.

Az állami hírtévében a biztonságpolitikai szakértő azt mondta, hogy a határon felhúzott szögesdrót egyfajta megoldás lehet a menekültáradat megfékezésére. Nógrádit azért kérdezték, mert sajtóhírek szerint már vizsgálják, “hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása”.

Amióta a bolgár-török határon felhúzták a szögesdrótkerítést, radikálisan csökkent a bevándorlás Bulgáriába, vagyis az Európai Unióba. Nem véletlenül az egyik legfontosabb kérdés a G7 bajorországi tanácskozásán a bevándorlás; most először mondták ki, hogy a bevándorlás megállításához rendet kell tenni Líbiában – tette hozzá.

Nógrádi emlékeztetett arra is, hogy csak az elmúlt hétvégén hatezer embert mentettek ki a Földközi-tengerből, illetve 450-500 ezer ember vár arra Líbiában, hogy átvigyék Európába. Ezzel a tömeggel az Európai Unió már nem tud mit kezdeni – közölte a biztonságpolitikai szakértő.

A Fidesz szerint Európának és Magyarországnak sem érdeke, hogy nagy számban érkezzenek más kultúrából származó illegális bevándorlók, hiszen az rendkívül sok együttélési konfliktushoz vezet. Ezt korában Pósán László debreceni képviselő mondta, emlékeztetve rá, hogy az Egyesült Államok déli határát szögesdrót és fal védi, az illegális határátkelőkre pedig lőnek is.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik