Belföld

Pajtában éjszakáznak a kilátástalan helyzetbe került csányoszróiak

csányoszrói tűz (Array)
csányoszrói tűz (Array)

Egy hatlakásos sorház minden lakója fedél nélkül maradt, a falu pénz híján nem tud mit kezdeni a problémával.

Reménytelen helyzetbe kerültek egy hatlakásos Baranya megyei, csányoszrói sorház lakói: az épület leégett, életveszélyessé vált és el kellett hagyniuk. Most van, aki pajtában, vagy felújítás alatt álló iroda matracán húzza meg magát, de nem tudják, mi lesz: az önkormányzat sem tud segíteni pénz híján.

Az RTL Klub látogatta meg a fedél nélkül maradt embereket, egyikük épp az udvaron, egy kiszuperált kályhán főzött ebédet. Éjszaka riasztották, hogy ég a ház, azóta is rémálmai vannak. Neki és édesapjának egy iroda tulajdonosa engedte meg, hogy ott aludjanak, amíg felújítják a helyiséget, napközben a kiégett háznál vigyáznak megmaradt vagyonukra.

A szerencsésebbeket rokonok fogadták be, de vannak, akik a kiégett épület melletti pajtába kényszerültek. A polgármester azt mondta: nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, nincs elkülönített pénzük, se más lehetőségük, hogy hat lakást felépítsenek. Olyan ingatlan sincs, amit felajánlhatnának, csak a kormányhoz tudnak fordulni. A településvezető abban is reménykedik, hogy talán a közmunkaprogramban lehetőséget kapnak az új lakások felépítésére. A helyzetet azonban még ősz előtt mindenképpen meg akarják oldani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik