Belföld

Hol zsidózik, hol meg nem a kormányhivatalnokká lett polgármester

Egy videófelvételen Sisák Imre úgy piszkoszsidózik sűrű kérlekszépenek közepette, mintha nem lenne holnap. Máskor ezzel élesen ellentétes magatartást tanúsított.

Nem túl következetes ember a kormányhivatalnokká lett pásztói polgármester, akiről napvilágot látott egy felvétel, ahogy „piszkos zsidózik”. Sisák Imre tavalyig vezette a nógrádi várost, majd miután elbukta az önkormányzati választást, egy járási hivatali osztályvezetői állással kárpótolták. A videóban Sisák azt fejtegeti, hogy „a zsidókat csak a saját zsebük érdekli” és külön megemlíti a pásztói önkormányzat egyik volt képviselőjét, Krämer Lászlót sűrű kérlekszépenezés közepette.

Hogy miért nem túl következetes? Az ATV híradója arról számolt be, hogy meglehetősen alkalomhoz illően váltogatja nézeteit. Amikor két éve az egyébként MSZP-s Krämer tragikus hirtelenséggel elhunyt, Sisák pásztói polgármesterként szerencsére nem zsidózott, sőt a felvételen élesen szidott képviselőtársa érdemeit taglalta az önkormányzat ülésén, ahol olyan határozat elfogadását javasolta, hogy a képviselő-testület tekintse saját halottjának és a város viselje méltó eltemetésének költségvetését.

Ugyancsak nem volt nyoma zsidózásnak a tavalyi pásztói holokauszt-megemlékezésen, ahol beszédében kegyelettel és mély fájdalommal emlékezett a munkaszolgálatra elhurcoltakra és haláltáborokba deportáltakra. Az ATV kereste Sisákot, hogy megkérdezze, nem akar-e egyebek mellett bocsánatot kérni Krämer László családjától, de egyelőre nem lehet elérni a kormányhivatalnokot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik