Belföld

Egy nő, aki jobbról előzné Vonát

bertha-szilvia(210x140).jpg (Array)
bertha-szilvia(210x140).jpg (Array)

Új „nemzeti radikális” párt formálódik a korábban a Jobbik-frakcióban politizáló Bertha Szilvia körül – értesült az atv.hu.

A volt képviselőnő állítólag a Magyar Gárda volt kapitányával, Kiss Róberttel fog össze, miután mindketten csalódtak a Jobbikban. Bertha szerint az mostanra marketing-párttá vált, csak egy a sok politikai formáció közül, amely az embereknek médiatermékeket ad el. Úgy véli, a Jobbik talpasait cserbenhagyta a pártvezetés, amely a felszíni politizálást választotta, hogy mielőbb eljuthasson a hatalomig.

Bertha az atv.hu-nak azt mondta, napi szinten kap beszólásokat, hogy miért szervezkedik a csalódott jobbikosok között, de megkereséseket is, hogy mentse meg a „nemzeti radikális” oldalt a széthullástól. Ő senkinek nem ígér semmit, még nem kötelezte el magát egyetlen erő, szerveződés mellett sem. A volt gárdakapitánnyal magánemberként ápol kitűnő kapcsolatot. Azt elismerte, hogy Kiss Róbert megpróbálja azt a mozgalmat feléleszteni, amit a Jobbik kidobott az ablakon.

A Jobbikból származó összeesküvés-elméletről, amely szerint egy Czomba Sándor érdekeltségi körébe tartozó cégcsoport segítené a mozgalmat, Bertha Szilvia azt mondta, az államtitkárral csak informális a szakmai kapcsolata. Azt ugyanakkor elismerte, szakmai tapasztalatai kamatoztatása érdekében inkább együttműködne a kormányoldallal, mint hogy tétlenül nézze az ország sorvadását. Czomba Sándor az atv.hu-val közölte, jót nevetett a jobbikos pletykán, hogy bármilyen módon nemzeti radikális mozgalmat finanszírozna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik