Belföld

Szélkakasversenybe kezdett a Fidesz a Jobbikkal

bevandorlok(210x140).jpg (Array)
bevandorlok(210x140).jpg (Array)

A Jobbik felszólította a kormánypártot, hogy nyilatkozzon, vajon a 2013-as menekültügyi stratégia-e az érvényes, vagy az új irányelv, amelyre a Fidesz Vona zászlóégetésével és pártjának gyakori álláspont-változtatásával érvelt.

A Fidesz határozott és változatlan álláspontot képvisel a bevándorlásra vonatkozóan – közölte a kormánypárt képviselőcsoportja pénteken az MTI-vel arra reagálva, hogy a jobbikos Z. Kárpát Dániel felszólította a kormányt: tisztázza, hogy a sajtóban megjelent 2013-as menekültügyi stratégiája a valós álláspontja vagy az, amiről a jelenlegi kommunikációja szól.

A Fidesz szerint az uniószászló-égetési nyilatkozatokba belezavarodott Vona Gábor lehet, hogy lemaradt róla, de a Fidesz-kormány határozottan állást foglalt a bevándorlás-politikában és a Jobbik elnökével ellentétben nem váltogatja a nézeteit naponta – áll a Fidesz közleményében.

A Fidesz kifejtette, hogy ahogy a 2013-as menekültügyi stratégiában is rögzítették, határozottan fel kívánnak lépni az illegális bevándorlás ellen, ezt a szándékukat még határozottabban vallják, miután Magyarország lett az illegális határátlépések fő célpontja.

Olvasói sztorik